Oris poglavij

 • Splošno

 • PONEDELJEK 18. septembra

  pogled z doma

  En lep pozdrav iz zdaj že deževnega Poreča. Vreme nam je bilo ob prihodu naklonjeno, zato smo se hitro odpravili proti plaži. Tokrat imamo dom s pogledom na morje. Skoraj vsi otroci so se kopali, plavali ali kako drugače preizkusili, kako mokra je voda. Sami pogumneži...

  Za kosilo pa prava pojedina. Popoldanski del druženja smo izkoristili za krajše sprehode ali pa različne igre. Dekleta smo fante premagale v odbojki na mivki.

  Zdajle pa nimamo več časa, ker tudi mi gledamo sprejem naših košarkarjev in smo ponosni. Več naj o današnjem dnevu govorijo fotografije.

 • TOREK, 19. septembra

  Prva noč je za nami, vse dobro. Po zajtrku smo imeli pouk - spoznavali smo mesto Poreč, zgodovino mesta, merili temperaturo vode in zraka. Ste vedeli, da je bilo mesto zgrajeno že pred 25 stoletji?

  Po pouku smo se odpravili na dooooolg sprehod in se tudi malo umazali, ampak zelo veliko klepetali. Po kosilu smo  imeli plesne delavnice, v katerih smo se naučili polko in makareno in se nasmejali ob zabavnih igrah.

   Zvečer pa ...tombola s plesom. Prislužili smo si tudi nagrade. S petjem in plesom smo se dobro ogreli, zdaj nas pa čaka spanje.

 • SREDA , 20. september

  Pa je sreda že za nami! Preživeli smo en čudovit dan. Začelo se je sicer bolj mrzlo, zato smo po jutranjem pouku igrali različne športne igre in tekmovanja: skakanje s kolebnico - kvalifikacije, badminton, med dvema ognjema, balinčkanje,... Po kosilu in počitku pa smo najprej imeli polfinale skakanja v kolebnici, naprej so se uvrstili najboljši iz dopoldanskih kvalifikacij in vsi, ki smo skočili več kot 50-krat. Sledil je veliki finale v dveh kategorijah. Med mlajšimi smo dobili zmagovalce: Vlera s 180 skoki, Nejc s 129 in Kristina s 121; tudi v starejši kategoriji niso pol dosti zaostajali, saj je Urša premagala Boštjana, tretjeuvrščeni se je predal.

  Drugi del popoldneva smo se z ladjico iz Poreča peljali v Vrsar in si - končno - privoščili sladoled. Pa to še ni vse. Na ladjici so nam postregli tudi z večerjo in uživali v prekrasnem sončnem zahodu.

 • ČETRTEK, 21. septembra

  Prebudili smo se v sončno jutro in preživeli pravi poletni dan. Zjutraj smo nekateri odplavali neprekinjenih 10 minut, potem pa iskali morske zaklade. Popoldne smo  supali, se vozili s kajaki in kanuji ter tekmovali v skakanju. Matevž je bil tisti, ki si je največkrat prislužil oceno 10.
  Imeli smo tudi pomemben obisk.
  Zvečer pa nas čaka prav poseben večer - večer potegavščin. Nekoga bomo potegnili za nos!
  Še ena noč in jutri se vidimo. Komaj čakamo ali pa tudi ne.
  PRIČAKUJTE NAS OKOLI TRETJE URE.